Nieuwsoverzicht

Resultaat 1 - 10 (van 187)

 • Persoonlijk leesadvies Bekijk details

  4 juni 2024

  Nooit meer lang zoeken naar je volgende boek, maar gepersonaliseerde leestips krijgen voor je volgende leesjuweel. Dit kan nu bij de Bibliotheek Venlo. Met LeesTipper en WelkBoek kun je gericht zoeken en tips krijgen voor de boeken die jij graag wilt lezen op basis van jouw eigen interesses.

 • Certificering: de kwaliteit op orde Bekijk details

  23 april 2024

  De Bibliotheek Venlo heeft op 8 april opnieuw een officieel kwaliteitscertificaat ontvangen van de Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT). Hiermee voldoet onze organisatie aan belangrijke kwaliteitsnormen die gelden voor bibliotheek- en cultuurorganisaties.

 • Het is de Maand van de Filosofie! Bekijk details

  2 april 2024

  Onze gastcollectioneurs voor april zijn daarom Emma Linssen en Dinda Provily, ofwel het filosofisch theatercollectief Linssen & Provily. Een eerste kennismaking met filosofie of een verdere verdieping? Emma en Dinda nemen je met de door hun gekozen boeken mee in hun liefde voor wijsheid en de schoonheid van filosofie.

 • Theaterlezen op de PassePartout in Tegelen Bekijk details

  29 maart 2024

  Leerkracht Michelle Haagmans introduceerde begin dit jaar op advies van lees-mediaconsulent Suzanne Joosten het Theaterlezen in haar groep 5. Michelle: “Suzanne kwam vorig jaar net voor de kerstvakantie bij mij in de klas en vertelde over Theaterlezen en hoe kinderen hiermee op een andere manier bezig zijn met lezen. Dat sprak me aan, ik lees zelf veel en als ik kinderen kan motiveren om te lezen doe ik dat graag.”

 • 100 jaar Kafka Bekijk details

  26 maart 2024

  Dit jaar viert Duitsland samen met Tsjechië 100 jaar Kafka. De magie van Franz Kafka is honderd jaar na zijn dood ongebroken. Jongeren vinden Kafka juist nu weer modern en eigentijds. Hoe komt dit? Omdat we van drama queens houden? Omdat we het gevoel hebben dat de wereld nog nooit zo Kafkaësk is geweest als nu? Dompel je samen met ons onder in Kafka's wereld! Wees Kafka!

 • Literaire Zomer Bekijk details

  26 maart 2024

  Al sinds 2002 neemt de Bibliotheek Venlo deel aan het internationale festival “Literaire Zomer”. Wat begon als een gezamenlijk project van drie steden om het evenementarme zomerseizoen te overbruggen, trekt nu elk jaar enkele duizenden mensen naar literaire evenementen aan beide zijden van de Duits-Nederlandse grens.

 • Een volwaardige bibliotheek voor Tegelen Bekijk details

  18 maart 2024

  Na Blerick krijgt ook Tegelen een volwaardige bibliotheekvestiging met langere openingstijden, meer activiteiten en een uitbreiding van de collectie. Het kabinet heeft via een tijdelijke SPUK-regeling (specifieke uitkering) in totaal 56 miljoen euro beschikbaar gesteld om het landelijke bibliotheeknetwerk te versterken.

 • Aantal bezoekers Bibliotheek Venlo blijft stijgen Bekijk details

  8 januari 2024

  Mooie jaarcijfers! Liefst 364.000 mensen bezochten in 2023 onze zes vestigingen. Dat betekent een stijging van 12% ten opzichte van 2022 – in absolute getallen 39.000 bezoekers meer die naar de bibliotheek kwamen. De vestigingen schrijven evenals de Stadsbibliotheek pluscijfers en de bieb in Tegelen laat zelfs een stijging van 13% zien.

 • Gastcollectioneur Charlotte Dematons Bekijk details

  20 december 2023

  Speciaal voor januari voorleesmaand verklapt kinderboekenillustrator Charlotte Dematons welke prentenboeken absoluut tot haar favorieten behoren.

 • Taalhuis Venlo gecertificeerd Bekijk details

  18 december 2023

  Taalhuis Venlo heeft op 14 november 2023 een officieel kwaliteitscertificaat ontvangen van de Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT). Hiermee voldoet het Taalhuis aan belangrijke kwaliteitsnormen. De officiële certificering is een mooie opsteker om verder te gaan op de ingeslagen weg, en te zorgen dat we in de toekomst nog meer mensen gaan bereiken met ons taalaanbod in Venlo.

Paginanavigatie