Nieuwsoverzicht

Resultaat 51 - 60 (van 186)

 • De top 3 van ... schrijver Anouk Ellen Susan Bekijk details

  25 februari 2021

  Schrijver Anouk Ellen Susan is één van de gasten tijdens de eerste editie van Studium Generale op 2 maart. Met een Nederlandse vader en een Duitse moeder zijn de twee talen haar met de paplepel in gegoten. Als Nederlandse die in Duitsland woont en werkt, weet ze inmiddels veel over de overeenkomsten en verschilen tussen beide buurlanden. Ze schreef hierover het boek Lekker Anders. Speciaal voor het Duitsland Niederlande Huis stelt Anouk Ellen Susan als groot fan van Duitse kunst, cultuur en literatuur...

 • Vier Venlose winnaars door naar de regionale ronde van de Voorleeswedstrijd Bekijk details

  23 februari 2021

  Dat het een andere editie van de Nationale Voorleeswedstrijd-voorronde zou gaan worden, was al een tijdje duidelijk. Onder normale omstandigheden vindt deze plaats in de Podiumzaal van de Stadsbibliotheek, maar dat ging vanwege de corona-maatregelen dit jaar helaas niet. Een digitale voorronde dus; met twaalf schoolkampioenen, twaalf mooie voorleesfilmpjes én een driekoppige jury.

 • Save the Date | Venlo & Krefeld im Gespräch/in gesprek Bekijk details

  8 februari 2021

  We zijn buren en in onze grensregio wonen we bovendien heel dicht bij elkaar. Maar wat weten we nu echt van en over onze Duitse buren? En vice versa? Waar en hoe verschilt onze cultuur, wat betekent dat voor onze omgangsvormen, voor het zaken doen met elkaar? Wat kunnen we leren van elkaars schoolsystemen? We kennen allemaal Angela Merkel, maar hoe functioneert het politieke stelsel in Duitsland, in de Bundesländer? En wat weten de Duitsers van Rijk, provincie, gemeente? Onze talen lijken op elkaar...

 • Avondklok | Een gedicht van Marieke Lucas Rijneveld Bekijk details

  3 februari 2021

  De avondklok. Een jaar terug had niemand ooit gedacht dat we er anno nu mee te maken zouden hebben. Onzekerheid in donkere tijden; het doet wat met ons. Schrijver Marieke Lucas Rijneveld liet zich erdoor inspireren en schreef voor Trouw dit melancholische maar toch ook hoopvolle gedicht.

 • Persoonlijke ontwikkeling | online cursussen Bekijk details

  1 februari 2021

  Vind jij het leuk om aan je persoonlijke ontwikkeling te werken? Als lid van de Bibliotheek kun je vanaf nu ruim 160 online cursussen volgen. Gratis, op een moment dat het jou uitkomt.

 • Het Duitsland Niederlande Huis presenteert: de vijf van ... Daan Doesborgh Bekijk details

  21 januari 2021

  Als je een dichter vraagt om een lijst te maken met favoriete Duitse auteurs, dan kan je verwachten dat er veel dichters op staan. De gehele top 3 bestaat dan ook uit dichters, maar ik heb over mijn hart gestreken en toch twee romanschrijvers toegevoegd. Die staan natuurlijk wel onderaan. We beginnen dan ook met nummer 5.

 • Daelzicht opent dagbesteding in de Stadsbibliotheek Bekijk details

  12 januari 2021

  Leuk nieuws dat extra welkom is in deze coronatijd, we gaan in de Stadsbibliotheek samenwerken met de kanjer-cliënten van Daelzicht! De zorgorganisatie heeft met haar lunchroom en atelier al twee dagbestedingslocaties in Venlo en krijgt er in de kelder van de bieb een derde bij. Wij kijken uit naar een fijne samenwerking. Op deze pagina lees je het volledige bericht.

 • Een nieuw jaar, een nieuw verhaal Bekijk details

  22 december 2020

  We sluiten een bewogen jaar af en beginnen het nieuwe jaar als een blanco boek dat wacht op onze verhalen, onze dromen en wensen. Dank je wel dat we jou het afgelopen jaar in onze vestigingen mochten begroeten. Dank ook voor de fijne gesprekken en de uitgesproken steun. We hopen dat onze deuren in 2021 heel veel dagen voor jou open kunnen staan.

 • Nieuw voor leden: tijdschriften online lezen Bekijk details

  21 december 2020

  De TijdschriftenBieb is een nieuwe, gratis app voor iedereen die lid is van de Bibliotheek. Met deze app kunnen Bibliotheekleden kennismaken met het online lezen van tijdschriften. De TijdschriftenBieb is een pilot van de online Bibliotheek voor ongeveer een half jaar.

 • Boeken inleveren en afhalen tijdens de sluiting Bekijk details

  16 december 2020

  Alle vestigingen van de Bibliotheek Venlo zijn tijdelijk gesloten vanwege de aangescherpte corona-maatregelen. Wél blijft het mogelijk om boeken te reserveren via Mijn Menu, en deze af te halen in de door jou aangegeven vestiging.

Paginanavigatie