Nieuwsoverzicht

Resultaat 51 - 60 (van 179)

 • Daelzicht opent dagbesteding in de Stadsbibliotheek Bekijk details

  12 januari 2021

  Leuk nieuws dat extra welkom is in deze coronatijd, we gaan in de Stadsbibliotheek samenwerken met de kanjer-cliënten van Daelzicht! De zorgorganisatie heeft met haar lunchroom en atelier al twee dagbestedingslocaties in Venlo en krijgt er in de kelder van de bieb een derde bij. Wij kijken uit naar een fijne samenwerking. Op deze pagina lees je het volledige bericht.

 • Een nieuw jaar, een nieuw verhaal Bekijk details

  22 december 2020

  We sluiten een bewogen jaar af en beginnen het nieuwe jaar als een blanco boek dat wacht op onze verhalen, onze dromen en wensen. Dank je wel dat we jou het afgelopen jaar in onze vestigingen mochten begroeten. Dank ook voor de fijne gesprekken en de uitgesproken steun. We hopen dat onze deuren in 2021 heel veel dagen voor jou open kunnen staan.

 • Nieuw voor leden: tijdschriften online lezen Bekijk details

  21 december 2020

  De TijdschriftenBieb is een nieuwe, gratis app voor iedereen die lid is van de Bibliotheek. Met deze app kunnen Bibliotheekleden kennismaken met het online lezen van tijdschriften. De TijdschriftenBieb is een pilot van de online Bibliotheek voor ongeveer een half jaar.

 • Boeken inleveren en afhalen tijdens de sluiting Bekijk details

  16 december 2020

  Alle vestigingen van de Bibliotheek Venlo zijn tijdelijk gesloten vanwege de aangescherpte corona-maatregelen. Wél blijft het mogelijk om boeken te reserveren via Mijn Menu, en deze af te halen in de door jou aangegeven vestiging.

 • Hoe houd je lol in lezen? Bekijk details

  12 december 2020

  Dat Bibliotheken lezen belangrijk vinden behoeft geen uitleg. We brengen het waar we kunnen onder de aandacht. We vinden het vooral belangrijk om ouders en kinderen te laten ervaren hoe leuk lezen kan zijn. Hoe fijn het is om samen te lezen of om voor te lezen.

 • Een 'richtig' geslaagde editie van de Duitsland-Nederland-Pubquiz Bekijk details

  3 december 2020

  We kijken met een voldaan gevoel terug op de pubquiz van afgelopen zaterdag, 28 november. Maar liefst 26 teams streden om de eerste plaats. Eerlijk is eerlijk; de host -DJ St. Paul- maakte het de kandidaten niet bepaald gemakkelijk. Pittige vragen over de Duitse en Nederlandse cultuur en geschiedenis werden voorgeschoteld. Maar hee, het gaat ook om de uitdaging toch? Team Ut Pruuske (what's in a name?) gingen er vandoor met de felbegeerde eerste prijs.

 • Vanaf 19 november toegang tot de collectie van alle aangesloten Limburgse bibliotheken | Mijn Menu tussen 14 en 19 november niet beschikbaar Bekijk details

  12 november 2020

  Ons bibliotheek-systeem wordt vernieuwd. Vanaf 19 november heb jij via Mijn Menu direct toegang tot de gehele collectie van alle aangesloten Limburgse bibliotheken. Dat maakt lenen vanuit andere locaties een stuk toegankelijker en bovendien makkelijker. Om ons systeem hierop voor te bereiden, is Mijn Menu tussen 14 en 19 november niet beschikbaar.

 • Breaking news: Plek 3 is geopend! Bekijk details

  25 september 2020

  Wow, wat zijn we blij en trots op PLEK 3! Vandaag officieel geopend door Mia, Milan en Natasza van OBS Harlekijn. Een derde leeromgeving (naast thuis en school) voor het ontwikkelen van taal en talenten. Voor kinderen die net iets extra's nodig hebben. En dat gunnen we heel veel kinderen in Venlo. Welkom bij Plek 3!

 • Mijn Menu en Catalogus tijdelijk niet bereikbaar Bekijk details

  21 september 2020

  We voeren dinsdag 22 september tussen 05.00 uur en 09.00 uur een update van ons bibliotheeksysteem uit. Dat betekent dat zowel de catalogus als Mijn Menu deze vroege ochtend vier uur lang niet bereikbaar zijn. Vanaf 09.00 uur kun je weer aan de slag met lenen, verlengen enzovoort. Onze excuses voor het eventuele ongemak.

 • Terugblik op de Week van Lezen en Schrijven | Een verslag van onze communicatie-stagiaire Bekijk details

  13 september 2020

  Afgelopen week was het de week van Lezen en Schrijven. Ook de Bibliotheek Venlo deed hier aan mee. De Bibliotheek heeft in samenwerking met Cubiss een campagne gehouden om laaggeletterdheid meer onder de aandacht te brengen door middel van herkenbare situaties op posters en op social media. Deze campagne heeft de hele week geduurd. Uit de reacties bleek dat het onderwerp ongemerkt tóch behoorlijk leeft onder de Venlonaren.

Paginanavigatie