Nieuwsoverzicht

Resultaat 21 - 30 (van 179)

 • "Wie sjoeën ós Limburgs is" Vandaag is onze Limburgse taal jarig Bekijk details

  23 maart 2022

  25 jaar geleden, op 23 maart 1997 werd de Limburgse taal erkent onder het ‘Europees Handvest voor regionale talen of talen van minderheden’. De erkenning onder dit handvest maakt dat het gebruik van de Limburgse taal, net als het Fries, Nedersaksisch, Jiddisch en het Sinti-Romanes in Nederland, in het openbare en persoonlijke leven wordt beschermd en aangemoedigd.

 • De BoekStartcoaches zijn weer op het consultatiebureau! Bekijk details

  15 maart 2022

  De coronamaatregelen zijn flink versoepeld en dat betekent dat je onze BoekStartcoaches weer op het consultatiebureau kunt ontmoeten. Annick, Petra, Doortje en Femke geven ouders van jonge kindjes informatie over het belang van voorlezen en hebben tal van tips om het voorlezen te ondersteunen.

 • Carnavalssluiting Bekijk details

  24 februari 2022

  Het mag allemaal weer uit de kast. De pekskes, de schmink, de verkleedspullen en de muziek. Wij wensen iedereen een heerlijk spontane vastelaovend. En voor de niet-vierders eventueel een fijne vakantie of 'gewoon' tot heel gauw weer. Onze vestigingen zijn (deels) gesloten, je vindt de aangepaste tijden hier:

 • De bieb zonder corona Bekijk details

  24 februari 2022

  Alle vestigingen zijn geopend en de beperkingen zijn grotendeels opgeheven. Dat betekent dat we weer volop aan de slag gaan met onze activiteiten en dat jij van harte welkom bent zonder mondkapje. Ook vervalt de 1,5 meter afstand en kan er dus weer op alle plekken gestudeerd en gewerkt worden. Blijf wel rekening houden met elkaar en heb je griep- of verkoudheidsklachten, stel dan je bezoek aan de bieb nog even uit.

 • Peuterbieb Stadsbibliotheek Venlo l Vastelaovend Bekijk details

  23 februari 2022

  Vanochtend stond de peuterbieb in het teken van Vastelaovend! BieBie, Boekenbeer en ons enthousiaste voorleesteam hebben er weer een onvergetelijke ochtend van gemaakt. Samen is er gezellig voorgelezen, gezongen en vooral heel veel gelachen. ''Ut waas TOP!"

 • Wij zoeken enthousiaste Taalvrijwilligers Bekijk details

  22 februari 2022

  Voor Taalhuis Venlo zijn we op zoek naar taalvrijwilligers die zowel fysiek als online taalvragers kunnen ondersteunen bij het beter leren spreken, lezen en schrijven van de Nederlandse taal. Taalvrijwilliger Franz-Joseph Hirs neemt je graag mee in zijn rol als taalvrijwilliger en waarom het zo ontzettend leuk en waardevol is om te doen.

 • Deze voorleestoppers gaan naar de provinciale finale! Bekijk details

  18 februari 2022

  Afgelopen woensdagmiddag namen 10 voorlezers plaats op de roze stoel voor de regionale ronde van deze leeswedstrijd. 10 jongens en meisjes uit groep 7 en 8, verbonden door hun voorleeskunst die hen op een regenachtige middag naar Venlo had gebracht. Van al deze voorleestoppers gaat voor vier kinderen het avontuur nog door. Anne, Thijs, Lieve en Robin nemen opnieuw plaats op een voorleesstoel op 21 april in Roermond voor de provinciale finale. Een kleine terugblik op deze spannende maar vooral feestelijke...

 • Seniorenmatinee met Wim Daniëls Bekijk details

  16 februari 2022

  Afgelopen dinsdag konden we eindelijk weer, zoals vanouds, een Seniorenmatinee aanbieden. Schrijver Wim Daniëls was onze gast en Babs van Bree zorgde met haar gevoelige liedjes voor een sfeervolle muzikale bijdrage.

 • Samen werken aan leesbevordering Bekijk details

  15 februari 2022

  Het verbeteren van de taalontwikkeling van leerlingen, dat is het doel van een samenwerking tussen de Venlose bibliotheek en Onderwijsgemeenschap Venlo en Omstreken (OGVO). Roy Palmen, voorzitter van het college van bestuur van OGVO, en Geja Olijnsma van de Bibliotheek Venlo tekenden vandaag een overeenkomst om hier samen in op te trekken.

 • Nationale Voorleeswedstrijd 2022: In Venlo wordt (voor)gelezen! Bekijk details

  11 februari 2022

  De ontknoping van de spannendste voorleeswedstrijd nadert. ‘Wie wordt de landelijke voorleeskampioen?’

Paginanavigatie