Nieuwsoverzicht

Resultaat 11 - 20 (van 187)

 • Klassikaal lezen Bekijk details

  14 december 2023

  Met de hele groep hetzelfde boek lezen. Voor Anja Hoezen van basisschool PassePartout in Tegelen heeft dit zonder twijfel een grote meerwaarde. Het vorige schooljaar las ze samen met haar groep 4 het eerste deel van Dolfje Weerwolfje, het boek van de campagne ‘Geef een boek cadeau’.

 • De bibliotheek in Blerick gaat verhuizen Bekijk details

  26 november 2023

  Vanaf 2 januari is onze nieuwe vestiging in ’t Raodhoes aan het Antoniusplein 2 in Blerick geopend. Op dit moment zijn we hier nog druk aan het verbouwen, maar wat wordt het al mooi! Boeken lenen, studeren, activiteiten bezoeken of lekker even ontspannen aan de leestafel: het kan hier straks allemaal, de bibliotheek is open voor iedereen.

 • Heel Nederland (Venlo) Leest Bekijk details

  4 november 2023

  Het is november en Heel Nederland Leest! Deze maand brengt lezen ons samen in de Bibliotheek met een gratis boek én met gastsprekers Thom Hoffman in de bibliotheek in Velden, Sergio Vyent in ‘t Raodhoes in Blerick en een muzikale lezing over het levensverhaal van Christiaan Hesen – alias Rowwen Hèze – in de bibliotheek in Tegelen.

 • Oktober bruist! Bekijk details

  21 september 2023

  In de maand oktober is de bieb de plek waar je je geen dag verveelt. Op de agenda staan in deze herfstmaand als vanouds de Kinderboekenweek, de Maand van de Geschiedenis, het Weekend van de Wetenschap en de Nationale Voorleeslunch.

 • Limburgs Kwartiertje | Leesestafette Bekijk details

  13 september 2023

  Op 15 september 2023 doen maar liefst 37 scholen en 8.400 leerlingen in Limburg mee aan de Leesestafette, een actie van het Limburgs Leesoffensief als onderdeel van de campagne Het Limburgs Kwartiertje. De deelnemende scholen (zowel basisscholen als middelbare scholen) gaan de uitdaging aan om in alle klassen een kwartier vrij te lezen. Zo beginnen we het nieuwe schooljaar vol enthousiasme en met leesplezier!

 • Het Leesalarm op BS De Springbeek Bekijk details

  12 september 2023

  Het afgelopen schooljaar hebben dertien groepen van zeven basisscholen uit Venlo meegedaan aan het Leesalarm van de Bibliotheek Venlo. Hierbij worden leerlingen uit de bovenbouw gestimuleerd om in zes weken tien verschillende soorten boeken te lezen, te beleven en te delen. Basisschool De Springbeek in Hout-Blerick nam met drie groepen deel en had de smaak goed te pakken. Nu het nieuwe schooljaar weer is gestart en scholen weer kunnen kiezen om deel te nemen aan deze leeswedstrijd, hebben we leerkracht...

 • Met de online Bibliotheek grijp je nooit mis Bekijk details

  10 augustus 2023

  Met jouw biebpas ben je ook lid van de online Bibliotheek. Dat betekent dat je toegang hebt tot een fantastische collectie van duizenden e-books en luisterboeken die altijd beschikbaar zijn.

 • De schoolbibliotheek van IKC De Koperwiek Bekijk details

  11 juli 2023

  Alle basisscholen in Venlo hebben een eigen schoolbieb met boeken van de Bibliotheek Venlo. De lees-mediaconsulenten zorgen er in overleg met de school voor dat deze collectie actueel en passend bij de leerlingen is. Zo'n schoolbieb is vaak een aparte ruimte in de school en natuurlijk is het uitgangspunt dat leerlingen er graag komen. Directeur José Vervoort van IKC De Koperwiek klom in de pen en deelde de inspiratie van haar team voor een prachtige nieuwe schoolbibliotheek waar de leekrachten én...

 • Tijgerlezen op De Klingerberg Bekijk details

  15 juni 2023

  Op basisschool De Klingerberg geeft Mara Thijssen les aan groep 5. Mara’s groep telt 20 leerlingen en deze relatief kleine klassen vind je in de hele school. Gelegen in Blerick in een wijk met veel inwoners met een migratieachtergrond – en daarmee (groot)ouders die Nederlands als tweede taal hebben - zijn de groepen bewust klein gehouden. Leesbegrip en woordenschat blijven achter bij wat je gemiddeld van een groep 5 mag verwachten, en ook de leesmotivatie laat te wensen over. Mara was al langere...

 • Oekraïense studenten Taalschool Gilde in de bieb Bekijk details

  8 maart 2023

  In februari 2022 valt Rusland Oekraïne binnen. Wat door de Russische president Poetin nog steeds een gewapend conflict wordt genoemd is een jaar later de grimmige realiteit van een oorlog waarvan het einde niet in zicht is. Vrijwel direct na de inval komt vanuit Oekraïne een vluchtelingenstroom op gang en op Europees niveau wordt afgesproken dat deze mensen opvang krijgen binnen de Europese unie. Ook in Venlo worden Oekraïense gezinnen opgevangen. Een aantal Oekraïense jongeren leren inmiddels Nederlands...

Paginanavigatie