Nieuwsoverzicht

Resultaat 71 - 80 (van 179)

 • VVV Foundation en De Bibliotheek Venlo 'laten boeken zwerven' Bekijk details

  15 mei 2020

  De VVV Foundation draagt er samen met Bibliotheek Venlo aan bij om meer boeken ‘te laten zwerven’ in Venlo en omstreken. VVV en de Bibliotheek Venlo werken al samen op het gebied van het leesbevorderingsproject Scoor een Boek. In het kader van dit project ondersteunen beide instanties nu gezamenlijk Kinderzwerfboek, onderdeel van Nationaal Fonds Kinderhulp.

 • De Bieb is open! Bekijk details

  8 mei 2020

  Welkom in de Bibliotheek Venlo, fijn dat we jou weer mogen begroeten! Zowel de Stadsbibliotheek als de andere vestigingen zijn weer open. Deze zomer wel nog met aangepaste openingstijden. Ook vragen we je om rekening te houden met een aantal coronamaatregelen bij een bieb-bezoek.

 • Sef Derkx vertelt: 75 jaar vrijheid in Venlo Bekijk details

  4 mei 2020

  Sef Derkx duikt al jaren in persoonlijke verhalen en beelden uit de Tweede Wereldoorlog. Wat hij ontdekt deelt hij op zijn kenmerkende, verhalende manier met ons. Afgelopen donderdag hadden we graag naar hem geluisterd in de Stadsbibliotheek. Helaas is dit momenteel niet mogelijk, onze bieb is immers nog steeds gesloten. Op deze pagina delen we daarom zijn relaas over de bevrijding van Venlo.

 • Donorregistratie Bekijk details

  27 april 2020

  Op 1 juli 2020 gaat de nieuwe donorwet in. Iedereen in Nederland vanaf 18 jaar komt dan in het nieuwe Donorregister. Het is belangrijk dat je een keuze invult. Dan weet je familie, partner of vriend(in) of je na je overlijden orgaan- en weefseldonor wilt worden.

 • STEK hoort graag van jou! Bekijk details

  22 april 2020

  Zodra de deuren weer open mogen en er weer gasten mogen worden ontvangen, wil STEK graag meer kennis over eten, drinken en gezondheid delen met de inwoners van Venlo. Deze oproep is speciaal bedoeld voor ouders met kinderen in de leeftijd van 3 tot 12 jaar. STEK is benieuwd naar jouw ideeën, behoeftes en ervaringen. Welke activiteiten vind jij de moeite waard? Waar lopen je kinderen helemaal warm voor, en waarvoor helemaal niet?

 • Informatie over het coronavirus Bekijk details

  21 maart 2020

  In onze vestigingen volgen we de richtlijnen van de Rijksoverheid rondom het coronavirus. Op deze pagina vind je informatie over het coronavirus. Ken je mensen in jouw omgeving die moeilijk kunnen lezen en schrijven? Help hen met het begrijpen van de informatie. Gebruik hiervoor de video onderaan deze pagina. Ook is informatie in meerdere talen beschikbaar.

 • De Bibliotheek is tot en met 28 april gesloten | informatie en tips Bekijk details

  13 maart 2020

  De Stadsbibliotheek en de vestigingen in Venlo, Arcen, Belfeld, Blerick, Tegelen en Velden zijn in ieder geval tot en met dinsdag 28 april gesloten. Alle aankomende activiteiten zijn eveneens tot die geannuleerd. De sluiting van publieke locaties is een maatregel van de overheid om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

 • Kookliefhebbers gezocht voor het project Wijsheid uit de keuken Bekijk details

  4 maart 2020

  Oudere mensen weten nog wat koken is en wat goed eten is. En ze weten wat leven is. Annet Koerhuis gaat daarom op zoek naar 25 Limburgse ouderen om mee te koken, te eten en te praten. De verhalen en recepten worden gebundeld in een boek, zodat ze bewaard blijven voor nieuwe generaties. Een fotograaf maakt op locatie tijdens het koken en eten mooie foto’s.

 • Aftrap Scoor een Boek! Bekijk details

  2 maart 2020

  Scoor een Boek! is gestart! Op OBS Harlekijn gaf gedeputeerde Robert Housmans een prachtige voorzet aan jeugdspeler Stan Henderikx van VVV-Venlo en daarmee is het leesproject afgetrapt. Bekijk hier alvast het leuke filmpje waarmee alle 2500 kinderen in Noord- en Midden-limburg (750 in Venlo) het startsignaal kregen.

 • Hans Teunissen nieuwe voorzitter raad van toezicht Bekijk details

  2 maart 2020

  Hans Teunissen is per 15 april 2020 de nieuwe voorzitter van de raad van toezicht van de Bibliotheek Venlo. De voormalige gedeputeerde brengt een schat aan ervaring mee naar Venlo. Bibliotheken, onderwijs en digitalisering maakten bijna vier jaar lang deel uit van zijn portefeuille.

Paginanavigatie