Nieuwsoverzicht

Resultaat 31 - 40 (van 186)

 • De bieb zonder corona Bekijk details

  24 februari 2022

  Alle vestigingen zijn geopend en de beperkingen zijn grotendeels opgeheven. Dat betekent dat we weer volop aan de slag gaan met onze activiteiten en dat jij van harte welkom bent zonder mondkapje. Ook vervalt de 1,5 meter afstand en kan er dus weer op alle plekken gestudeerd en gewerkt worden. Blijf wel rekening houden met elkaar en heb je griep- of verkoudheidsklachten, stel dan je bezoek aan de bieb nog even uit.

 • Peuterbieb Stadsbibliotheek Venlo l Vastelaovend Bekijk details

  23 februari 2022

  Vanochtend stond de peuterbieb in het teken van Vastelaovend! BieBie, Boekenbeer en ons enthousiaste voorleesteam hebben er weer een onvergetelijke ochtend van gemaakt. Samen is er gezellig voorgelezen, gezongen en vooral heel veel gelachen. ''Ut waas TOP!"

 • Wij zoeken enthousiaste Taalvrijwilligers Bekijk details

  22 februari 2022

  Voor Taalhuis Venlo zijn we op zoek naar taalvrijwilligers die zowel fysiek als online taalvragers kunnen ondersteunen bij het beter leren spreken, lezen en schrijven van de Nederlandse taal. Taalvrijwilliger Franz-Joseph Hirs neemt je graag mee in zijn rol als taalvrijwilliger en waarom het zo ontzettend leuk en waardevol is om te doen.

 • Deze voorleestoppers gaan naar de provinciale finale! Bekijk details

  18 februari 2022

  Afgelopen woensdagmiddag namen 10 voorlezers plaats op de roze stoel voor de regionale ronde van deze leeswedstrijd. 10 jongens en meisjes uit groep 7 en 8, verbonden door hun voorleeskunst die hen op een regenachtige middag naar Venlo had gebracht. Van al deze voorleestoppers gaat voor vier kinderen het avontuur nog door. Anne, Thijs, Lieve en Robin nemen opnieuw plaats op een voorleesstoel op 21 april in Roermond voor de provinciale finale. Een kleine terugblik op deze spannende maar vooral feestelijke...

 • Seniorenmatinee met Wim Daniëls Bekijk details

  16 februari 2022

  Afgelopen dinsdag konden we eindelijk weer, zoals vanouds, een Seniorenmatinee aanbieden. Schrijver Wim Daniëls was onze gast en Babs van Bree zorgde met haar gevoelige liedjes voor een sfeervolle muzikale bijdrage.

 • Samen werken aan leesbevordering Bekijk details

  15 februari 2022

  Het verbeteren van de taalontwikkeling van leerlingen, dat is het doel van een samenwerking tussen de Venlose bibliotheek en Onderwijsgemeenschap Venlo en Omstreken (OGVO). Roy Palmen, voorzitter van het college van bestuur van OGVO, en Geja Olijnsma van de Bibliotheek Venlo tekenden vandaag een overeenkomst om hier samen in op te trekken.

 • Nationale Voorleeswedstrijd 2022: In Venlo wordt (voor)gelezen! Bekijk details

  11 februari 2022

  De ontknoping van de spannendste voorleeswedstrijd nadert. ‘Wie wordt de landelijke voorleeskampioen?’

 • In de Lettergreep van Venlo l Column door Sef Derkx Bekijk details

  24 januari 2022

  Sef Derkx noemt zichzelf weleens een Hartstochtelijk Venlonaar. Al ruim een kwart eeuw schrijft hij wekelijks over de lokale actualiteit en geschiedenis. Een van zijn speciale interesses is de relatie tussen Venlo en de literatuur. Hij is in de Lettergreep Van Venlo. Laat dit nu ook de titel zijn van de column die hij gaat schrijven voor de Bibliotheek Venlo. We starten aan de Maas in Belfeld.

 • Grenswandeling “Het Smokkelpad” Bekijk details

  6 december 2021

  November stond in het teken van “Nederland Leest” dit keer met het boek “De Wandelaar” van Adriaan van Dis. Geïnspireerd op het thema: over de grens en het boek “De Wandelaar” organiseerde de Bibliotheek Venlo een wandeling op het zogenaamde Smokkelpad, op de grens tussen Velden en Straelen.

 • Prijs! Victorine van Schaick initiatiefprijs Bekijk details

  25 november 2021

  We vieren een klein maar wel trots feestje deze week, want we hebben met ons prachtige project PLEK3 de Victorine van Schaick initiatiefprijs in de wacht gesleept! Een mooie beloning voor ons enthousiaste PLEK3 team en voor alle kinderen, vrijwilligers en organisaties die verbonden zijn of waren aan PLEK3.

Paginanavigatie