Nieuwsoverzicht

Resultaat 31 - 40 (van 179)

 • In de Lettergreep van Venlo l Column door Sef Derkx Bekijk details

  24 januari 2022

  Sef Derkx noemt zichzelf weleens een Hartstochtelijk Venlonaar. Al ruim een kwart eeuw schrijft hij wekelijks over de lokale actualiteit en geschiedenis. Een van zijn speciale interesses is de relatie tussen Venlo en de literatuur. Hij is in de Lettergreep Van Venlo. Laat dit nu ook de titel zijn van de column die hij gaat schrijven voor de Bibliotheek Venlo. We starten aan de Maas in Belfeld.

 • Grenswandeling “Het Smokkelpad” Bekijk details

  6 december 2021

  November stond in het teken van “Nederland Leest” dit keer met het boek “De Wandelaar” van Adriaan van Dis. Geïnspireerd op het thema: over de grens en het boek “De Wandelaar” organiseerde de Bibliotheek Venlo een wandeling op het zogenaamde Smokkelpad, op de grens tussen Velden en Straelen.

 • Prijs! Victorine van Schaick initiatiefprijs Bekijk details

  25 november 2021

  We vieren een klein maar wel trots feestje deze week, want we hebben met ons prachtige project PLEK3 de Victorine van Schaick initiatiefprijs in de wacht gesleept! Een mooie beloning voor ons enthousiaste PLEK3 team en voor alle kinderen, vrijwilligers en organisaties die verbonden zijn of waren aan PLEK3.

 • Healthy Building Network Bekijk details

  18 november 2021

  Binnenkort volgt de officiële aftrap van onze samenwerking binnen het Healthy Building Network (HBN). We doen dit euregionaal, namelijk samen met de Bibliotheken Viersen, Möngengladbach, Krefeld en de gemeente Venlo. Gisteren werd alvast een zogenaamde focustafel ingericht en ontvingen we een aantal boeken om toe te voegen aan onze collectie rondom dit thema.

 • Bibliotheek Kerkrade Beste Bieb 2021 Bekijk details

  2 november 2021

  We feliciteren de Bibliotheek Kerkrade die op 2 november tot Beste Bibliotheek 2021 is uitgeroepen. De jury kende de prijs aan onze collega's in Kerkrade toe op basis van de mooie ontwikkelingen die deze Bibliotheek de afgelopen jaren heeft doorgemaakt in hun nieuwe gebouw en hun betekenis voor Kerkrade en omgeving. Ook voor de Bibliotheek Venlo had de jury lovende woorden.

 • Nominatie Beste Bibliotheek! Bekijk details

  1 september 2021

  We zijn genomineerd voor Beste Bibliotheek! Samen met vier collega-bibliotheken zijn we op de zogenaamde shortlist voor deze mooie toekenning geplaatst. Het is alvast een prachtige waardering waar we samen, de Bibliotheek Venlo met alle inwoners van Venlo, aan hebben bijgedragen.

 • Stadsbibliotheek op zondag geopend Bekijk details

  29 mei 2021

  Vanaf zondag 30 mei is de Stadsbibliotheek ook op zondag geopend en wel van 12.00 tot 17.00 uur. Dat betekent dat je hier meer dan 70 uur per week kunt ontmoeten, ontdekken, studeren, beleven, informeren, lezen en verblijven. Iedere dag kan een biebdag zijn, hoe fijn is dat. Welkom!

 • De trotse winnaars van de Limburgse finaleronde van de Nationale Voorleeswedstrijd Bekijk details

  22 april 2021

  Vanuit de ECI Cultuurfabriek in Roermond vond op 21 april LIVE de finale plaats van de Limburgse voorleeswedstrijd. Een groots hybride festijn, zowel in het theater voor de finalisten, als voor de fans, het publiek thuis - te volgen via de livestream, zoals bij L1. Ook voorleestalent uit de gemeente Venlo was natuurlijk present. Mét knap resultaat!

 • Gemeenschapshuis De Hamar geopend voorhet gebruik van de nieuwe pinautomaat Bekijk details

  21 april 2021

  Na maanden van sluiting opent de Hamar met ingang van woensdag 21 april weer haar deuren zodat de Belfeldse bevolking gebruik kan maken van de nieuwe pinautomaat in de bibliotheek.

 • "Wie leest hoeft zich nooit te vervelen." Paul van Loon ‘Zoomt’ in op leesplezier met Venlose leerlingen Bekijk details

  7 april 2021

  Kinderboekenschrijver Paul van Loon (bekend van o.a. Dolfje Weerwolfje, Meester Kikker en De Griezelbus-serie) zit 35 jaar in het vak. Met zijn humoristische griezel- en fantasieverhalen (‘grumor-verhalen’) weet hij al 35 jaar leesgrage kinderharten te stelen. Van Loon is ambassadeur van organisaties die het belang van leesplezier onderstrepen en die zich inzetten om laaggeletterdheid tegen te gaan. Dit schrijversbezoek is een initiatief van de Bibliotheek Venlo.

Paginanavigatie