Nieuwsoverzicht

Resultaat 41 - 50 (van 179)

 • Kleur eenzaamheid Positief Bekijk details

  29 maart 2021

  ‘Wanneer gaf je voor het laatst extra aandacht aan iemand die eenzaam is?’ Met die vraag ging Eray, 16 jaar, samen met de Venlose kunstenaar Gies Backes aan de slag om een kunstwerk te maken dat mensen die eenzaam zijn hoop kan geven. Hiermee willen ze gehoor geven aan de oproep van Cultuurimpuls Venlo om aandacht te vragen voor de vele mensen die eenzaam zijn. Onze directeur, Geja Olijnsma, nam vandaag het originele kunstwerk in ontvangst.

 • Cursussen Digisterker en Klik & Tik binnenkort van start in de dorpskernen Bekijk details

  17 maart 2021

  De computer is niet meer weg te denken en tegenwoordig worden steeds meer zaken online geregeld. Het kan daarom best lastig zijn, je weg hierin te vinden. De cursus Klik & Tik en DigiSterker worden al lange tijd gegeven in de Stadsbibliotheek. Wanneer de coronamaatregelen het weer toelaten, worden de cursussen daarnaast óók aangeboden in Arcen, Belfeld, Blerick, Tegelen en Velden.

 • Hulp bij je belastingaangifte (op afspraak) mogelijk in maart & april Bekijk details

  12 maart 2021

  Als je in januari of februari een brief hebt gekregen van de Belastingdienst, moet je waarschijnlijk belastingaangifte doen. Dit gebeurt online met behulp van je DigiD. Vind je het ingewikkeld om dat zelf te regelen? Dat is best begrijpelijk. De speciaal geschoolde vrijwilligers van de Bibliotheek Venlo helpen je hier graag bij.

 • Write Now 2020-winnaar Jordi Lammers schrijft verhaal speciaal voor de bieb Bekijk details

  10 maart 2021

  De Venrayse Jordi Lammers won de landelijke schrijverswedstrijd Write Now! in 2020. Dit rake verhaal schreef hij in het kader van de Boekenweek, die is verplaatst naar de zomer. Het is een cadeautje voor alle leesliefhebers, die in deze gekke tijden de bieb (meer) moeten missen.

 • De top 3 van ... schrijver Anouk Ellen Susan Bekijk details

  25 februari 2021

  Schrijver Anouk Ellen Susan is één van de gasten tijdens de eerste editie van Studium Generale op 2 maart. Met een Nederlandse vader en een Duitse moeder zijn de twee talen haar met de paplepel in gegoten. Als Nederlandse die in Duitsland woont en werkt, weet ze inmiddels veel over de overeenkomsten en verschilen tussen beide buurlanden. Ze schreef hierover het boek Lekker Anders. Speciaal voor het Duitsland Niederlande Huis stelt Anouk Ellen Susan als groot fan van Duitse kunst, cultuur en literatuur...

 • Vier Venlose winnaars door naar de regionale ronde van de Voorleeswedstrijd Bekijk details

  23 februari 2021

  Dat het een andere editie van de Nationale Voorleeswedstrijd-voorronde zou gaan worden, was al een tijdje duidelijk. Onder normale omstandigheden vindt deze plaats in de Podiumzaal van de Stadsbibliotheek, maar dat ging vanwege de corona-maatregelen dit jaar helaas niet. Een digitale voorronde dus; met twaalf schoolkampioenen, twaalf mooie voorleesfilmpjes én een driekoppige jury.

 • Save the Date | Venlo & Krefeld im Gespräch/in gesprek Bekijk details

  8 februari 2021

  We zijn buren en in onze grensregio wonen we bovendien heel dicht bij elkaar. Maar wat weten we nu echt van en over onze Duitse buren? En vice versa? Waar en hoe verschilt onze cultuur, wat betekent dat voor onze omgangsvormen, voor het zaken doen met elkaar? Wat kunnen we leren van elkaars schoolsystemen? We kennen allemaal Angela Merkel, maar hoe functioneert het politieke stelsel in Duitsland, in de Bundesländer? En wat weten de Duitsers van Rijk, provincie, gemeente? Onze talen lijken op elkaar...

 • Avondklok | Een gedicht van Marieke Lucas Rijneveld Bekijk details

  3 februari 2021

  De avondklok. Een jaar terug had niemand ooit gedacht dat we er anno nu mee te maken zouden hebben. Onzekerheid in donkere tijden; het doet wat met ons. Schrijver Marieke Lucas Rijneveld liet zich erdoor inspireren en schreef voor Trouw dit melancholische maar toch ook hoopvolle gedicht.

 • Persoonlijke ontwikkeling | online cursussen Bekijk details

  1 februari 2021

  Vind jij het leuk om aan je persoonlijke ontwikkeling te werken? Als lid van de Bibliotheek kun je vanaf nu ruim 160 online cursussen volgen. Gratis, op een moment dat het jou uitkomt.

 • Het Duitsland Niederlande Huis presenteert: de vijf van ... Daan Doesborgh Bekijk details

  21 januari 2021

  Als je een dichter vraagt om een lijst te maken met favoriete Duitse auteurs, dan kan je verwachten dat er veel dichters op staan. De gehele top 3 bestaat dan ook uit dichters, maar ik heb over mijn hart gestreken en toch twee romanschrijvers toegevoegd. Die staan natuurlijk wel onderaan. We beginnen dan ook met nummer 5.

Paginanavigatie