De Week van Lezen en Schrijven

Gepubliceerd op: 1 september 2024 08:54

Veel inwoners van onze gemeente ervaren dagelijks problemen door een beperkt begrip van de Nederlandse taal. Van het lezen van wegwijzers in openbare ruimtes of het gebruik van het openbaar vervoer, tot het begrijpen van medicijnbijsluiters of het doen van boodschappen. Schaamte maakt dit probleem vaak nog groter. Daarom is het belangrijk dat we oog hebben voor mensen in onze omgeving die moeite hebben met lezen, schrijven en digitale vaardigheden.

Bewustwording

Tijdens de jaarlijkse landelijke Week van Lezen en Schrijven vragen we extra aandacht voor iedereen die moeite heeft met basisvaardigheden. Of Nederlands nu je eerste of tweede taal is, hulp is altijd beschikbaar bij Taalhuis Venlo. Twaalf partners werken hier samen om de inwoners van onze gemeente te ondersteunen bij het verbeteren van hun basisvaardigheden. Want met goede basisvaardigheden kun je beter omgaan met uitdagingen op het gebied van geld, werk, gezondheid of gezin.

Taalhuis Venlo

Voor alle inwoners is het belangrijk te weten dat er een Taalhuis in Venlo is, waar hulp beschikbaar is in de vorm van taalmaatjes, cursussen en andere
trajecten. We moeten signalen kunnen herkennen die erop wijzen dat iemand moeite heeft met lezen, schrijven of digitale vaardigheden. Op taalhuisvenlo.nl
vind je alle informatie en lees je hoe we iedereen de kans willen geven om te leren, te groeien en volwaardig deel te nemen aan het leven in Venlo.