Grenswandeling “Het Smokkelpad”

Gepubliceerd op: 6 december 2021 15:10

November stond in het teken van “Nederland Leest” dit keer met het boek “De Wandelaar” van Adriaan van Dis. Geïnspireerd op het thema: over de grens en het boek “De Wandelaar” organiseerde de Bibliotheek Venlo een wandeling op het zogenaamde Smokkelpad, op de grens tussen Velden en Straelen.

Leesclubs aan beide zijden van de grens werden uitgenodigd om het boek “De Wandelaar” van Adriaan van Dis voor hun achterban in ontvangst te nemen en samen met ons op pad te gaan. Gidsen van het IVN begeleiden ons op deze mooie tocht. Er werd veel informatie gedeeld over het gebied en de natuur die het rijk is. De wandeling werd in stijl afgesloten met Kaffee mit Kuchen bij restaurant Jagersrust. 

Een tweetal reacties van deelnemers

“Allereerst veel informatie gekregen over het IVN en al de nuttige activiteiten die zij organiseren voor de jeugd en volwassenen. Veel informatie gekregen over hoe slim dieren zijn, over spreeuwen en hun nesten en over de kleinste kikkertjes en het leven in de poelen..” 

 “Ik ben nog steeds onder de indruk van deze leuke activiteit. Het was een hele fijne namiddag met heel aardige mensen. Tijdens de wandeling met de gids op het Smokkelpad hebben we veel informatie over de dieren en de natuur gekregen en ik heb nieuwe Nederlandse woorden geleerd! De verhalen rondom het Smokkelpad vond ik heel spannend. Met de leden van de leesclub wil ik graag in contact blijven, omdat ik het idee, samen met mensen uit Nederland een boek te lezen en erover te praten en delen ontzettend leuk vind.”