Duitsland-Niederlande Huis

Activiteiten

Agenda

“Duitsland-Niederlande Huis wil leven Venlonaren én Duitse buren verrijken”

Het in 2020 gestarte Duitsland-Niederlande Huis – onderdeel van Bibliotheek Venlo – wil er op een laagdrempelige manier voor zorgen dat Nederlanders en Duitsers in het grensgebied meer over elkaar te weten komen en elkaar zo beter leren kennen. Nina Krockow is de projectleider.

contact

Dit is het Duitsland-Niederlande Huis

Informatie


Speciaal geselecteerd voor jou

Duitstalig boekenplankjeGratis Duits oefenen

Goethe-Institut Niederlande

Het Goethe-Institut heeft een uitgebreid digitaal aanbod ontwikkeld waarmee je gratis online Duits kunt leren en ervan verzekerd kunt zijn dat alles wat je leert correct is.
Of je nu in de “Deutschtrainer”wilt snuffelen aan de taal, met “Deutsch am Arbeitsplatz” jouw taalvaardigheid voor jouw werk wilt uitbreiden of met “Goetheinstut.Deutsch” op TikTok en Instagram leuke Duitse leertips voor tussendoor wilt krijgen – hier vind je het passende aanbod voor jouw taalniveau en leerbehoefte. 

Digitale boeken lenen – Onleihe

GRATIS! registreren en aanmelden

Onleihe is de digitale bibliotheek van het Goethe-Institut. Op dit moment kun je 23.000 Duitstalige eBooks, luisterboeken, materiaal voor studenten Duits, tijdschriften en kranten downloaden en online films bekijken. Dit geldt voor iedereen met een vaste woonplaats buiten Duitsland (de computer herkent het IP-adres).
Na aanmelding en activering van het aanbod kun je Onleihe op jouw pc, laptop of mobiel via de Onleihe-app (Android en iOS) gebruiken, waar en wanneer je maar wilt. 

De Bibliotheek Venlo werkt samen met

Interreg Deutschland Nederland

Healthy Building Network | Euregio RMN

Dit is de Mediothek Krefeld

Voor grensgangers


Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door financiële ondersteuning van de gemeente Venlo