4 - 12

Leesplezier

Lezen omdat het leuk is en omdat je er plezier in hebt. Omdat je niet kunt wachten tot je weer in een verhaal kunt duiken. Om de wereld om je heen te ontdekken. Of je nu in groep 2 of in groep 8 zit. Dát willen als Bibliotheek stimuleren bij kinderen op de basisschool. In de Biblliotheek Venlo besteden we dan ook veel aandacht aan het creëren van leesplezier. Dat doen we met een uitgebreide jeugdcollectie in de Stadsbibliotheek en met kleinere jeugdcollecties in de vestigingen. Met een Bibliotheek op school op vrijwel alle basisscholen in de gemeente Venlo. Met medewerkers die boekentips geven en natuurlijk met heel veel leuke activiteiten

Jeugdcollectie

In al onze vestigingen vind je een jeugdcollectie. De grootste collectie staat in de Stadsbibliotheek. Staat jouw boek er in een kleinere vestiging niet bij? Reserveer het dan via Mijn Menu en het boek wordt naar de bieb van jouw keuze gebracht. Je mag ook zelf weten waar je het boek weer inlevert. Met jouw gratis Bibliotheekpasje kun je in alle vestigingen in de gemeente Venlo terecht!

Jeugdcollectie

Activiteiten

Ons activiteitenprogramma wordt steeds leuker. Er komen steeds meer coole en toffe doe-dingen bij. Kijk gauw in onze agenda wat er voor jouw leeftijd op het programma staat in de bieb. Dan zie je ook of je je moet aanmelden en wat eventueel de kosten zijn. En of de activiteit in de Stadsbibliotheek is (meestal) of in een van de overige vestigingen. Zien we jou snel in de bieb?

Jeugdactiviteiten

De bieb: tot 18 jaar gratis!

Ben jij al lid van de bieb? Tot 18 jaar is jouw abonnement gratis. Leesboeken, stripboeken, spannende boeken, boeken voor jouw werkstuk; de bieb heeft het! En breng je de boeken een keertje te laat terug, dan betaal je niet direct boete. Misschien ga je al vaker naar de bieb in jouw eigen school. Maar met jouw gratis biebpasje komen daar nog eens honderden boeken bij.

Lid worden


Contactpersoon voor het basisonderwijs

 

Tess Holtermans, teamleider Onderwijs

tholtermans@bibliotheekvenlo.nl

06 - 23 95 91 95

 

Bekijk ook de Facebook-pagina van de Bibliotheek op school